1. Home
  2. Mekanlar
  3. Türkiye
  4. İzmir
  5. Kemalpaşa’da Sakura’ya niyet…

Kemalpaşa’da Sakura’ya niyet…

1

Kemalpaşa'da kiraz çiçekleri

Kemalpaşa'da kiraz çiçekleriMehmet Yaşin’in dünyadaki “Sakura” etkinlikleri ve festivalleri ile ilgili yazısını okuduk. Kiraz çiçeklerinin açmasının Japonya’da “Sakura Zensen” olarak tanımlandığını ve festivallerle kutlandığını zaten biliyorduk. Sakura’nın, meyve vermeyen, yaban kirazı olduğunu ve pembe çiçekler açtığını, normal kiraz ağacının ise hemen hemen aynı dönemde beyaz çiçeklendiğini yazıdan öğrendik. Türkiye’de bunun en güzel manzaraları Kemalpaşa’da verdiğini okuyuncaya da harekete geçtik.

Kemalpaşa'da doğaCumartesi günü Kemalpaşa’ya yollandık. Kemalpaşa’ya daha önce çeşitli seferler gezmek için gelmiştik. Tüm İzmirlilerin bildiği Çinili köy, Nazar Köy, Kımız çiftliği gibi popüler yerlerle ilgilenmedik. Hatta Kemalpaşa çıkışında onların yer aldığı Armutlu tarafına değil, Turgutlu tarafına saptık. Yol boyu sağlı sollu bahçelerde bembeyaz çiçekler açmış ağaçları görmek güzeldi. İzmir-Uşak yolu üzerinden (Kemalpaşa’ya hiç girmesek olurmuş aslında), Turgutlu’ya varmadan az evvel Bağyurdu tabelasından saptık. Az trafikli, çok keyifli yolda yavaş tempoyla ilerlerken arada bir bahçelere dalıp güzel ağaçların fotoğraflarını çekmek keyifli. Biz azıcık gecikmişiz, ağaçlar çiçeklerin yanına yaprakları da ekleyip yeşil ton katmış.

Bağyurdu köyünden Yiğitler köyüne yöneldik. Yiğitler köyünü ortasından ırmak akıyor, Irmağa gelmeden hemen önce sola, tepeye doğru bir yol gidiyor. Biraz yukarılardan ovanın genel halini görmek için yukarı doğru yöneldik. Kısa süre ilerledikten sonra ağaçların sıklığı arttı. Bir köprü ile ırmağın sağına geçtikten sonra da vadi ciddi şekilde dikleşmeye başladı. Ovayı Sakura’yı unuttuk ormanın içerisinde bulduk kendimizi. Gördüğümüz, patika barındırması olası her noktada arabayı ter edip aşağımızda kalan nehre kısa yürüyüşler yapmaya başladık.

Kemalpaşa'da doğa

Kemalpaşa'da doğa

Kemalpaşa'da doğa

Sandaletlerle gelmediğimize pişman olduk resmen ama elimizi suya sokunca da bir dakika bile tutamadık suyun içerisinde. Yürüdüğümüz güzergahlarda bizden başka kimseyle karşılaşmadık ama çöpleriyle karşılaştık. Şimdi GPS noktasını kaydetmeyi unuttuğum için görece yukarıda ve uzun parkuru umarım tekrar bulabilirim. Sakura’ya niyet ormana, dereye kısmet.

YiğitlerYorulunca Yiğitler köyüne geri döndük. Dere kenarını karşılıklı birer tesis yerleşmiş. Birinde dere üzerindeki iskele gibi yapıya yerleştirilmiş masalarında biralarını içiyor insanlar. Diğer taraftaki daha geniş alana yayılmış ve piknik alanı da var. Çocuk parkı da düzgün bir yer, mangal başında rakılarını yudumluyor konuklar. İçine girmediğimiz bir piknik alanı da tepeye çıkarken vardı dere kenarında, o da gayet düzgün görünüyordu.

Çay molası sonrası Ören ve Armutlu üzerinden devam edip Gizli Cennet adlı tesise gittik. Yolu çok iyi düzenlenmiş, çevre düzenlemeleri için ciddi harcama yapılmış fakat tepeye kurulu mekan son derece yapay olmuş. Ova manzarası da pek yok, kasabanın düzensiz yapılaşmasına bakıyor ağırlıklı. Yiğitler ve çevresi üzerine çekici gelmedi.

Kemalpaşa'da doğa

Karabel AnıtıTorbalı yolu üzerindeki Karabel Anıtı bir diğer durağımız oldu. Gediz havzasına geçişi sağlayan boğazın tepesindeki piknik alanının önünden u dönüşü yapıp yol kenarındaki ufak tabelayı bulmak gerekli. Oradan yukarıya kısa ama meşakkatli bir tırmanış sonucu pek bir numarası olmayan tarihi kayaya ulaşılıyor.

Son durağımız Kemalpaşa içerisindeki dere mesire yeri oldu. Kentin hemen hemen merkezinde fazlasıyla düzenlenmiş, basabileceğiniz toprak bırakılmamış hijyenik mekanın her yerinde alkollü içecek tüketmenin yasak olduğunu belirten yazılar var.

Kemalpaşa'da doğa

Nisan 2012

Comment(1)

LEAVE YOUR COMMENT

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir