1. Home
  2. Mekanlar
  3. Yunanistan
  4. Atina
  5. Adriyatik Gezisi Notları – 1

Adriyatik Gezisi Notları – 1

0

29.05.2011 Pazar – İZMİR / TÜRKİYE

Adriyatik TuruSaat 11:00 gibi Alsancak limanında olduk. Apextour ilgilileri listeden oda numaramızı bulup bavullarımızı ona göre etiketleyerek teslim aldılar ve bize saat 12:00’den sonra gelmemizi söylediler. Tekrar gittiğimizde yine listeden adımız kontrol edildikten sonra pasaport kontrolünden geçmemiz istendi. Kontrol sonrası yürüyerek Ocean Majesty isimli gemimizin yanına geldik ve gemiye giriş kapısındaki uzun kuyruğa dahil olduk. (Gemi, Cruise Holidays grubuna dahil, Portekiz Madeira bandıralı, yaklaşık 600 yolcu kapasiteli, 150 civarında da çalışanı olan, Yunan yönetiminde, personelinin çoğunluğu uzak doğulu bir tekne). Yaklaşık 1,5 saat süren bu giriş işleminde fotoğraflarımız çekilip bilgisayara yüklendi, bizlere üzerinde kabin numaramızın yazılı olduğu ve geminin resmi ile adı yazılmış olan birer manyetik kat verildi ve ana restoranda yenilecek akşam yemeklerinde hangi vardiyada ve hangi masada olacağımız belirlendi. Ayrıca, gezi boyunca yapılacak ekstra turlarla ilgili bilgi ve katılım formu ile gemide her gün yayınlanan haber gazetesinin ilk nüshası dağıtıldı. Süratle 7. kata (havuz katı) çıkarak yemek servisine yetiştik ve açık büfeden öğlen yemeklerimizi alıp yedik. Yemek sonrası hemen odalarımıza inip can yeleklerimizi alarak güvenlik tatbikatına katıldık; yeleklerin nasıl takılacağı ve tehlike anında nerelerde toplanılacağı gösterildi. Bu arada hareket etmiş olan geminin pencerelerinden İzmir körfezini seyrederken ekstra turlardan hangilerine katılacağımızı kararlaştırdık ve katılım formlarını doldurduk,3. kattaki resepsiyona inip formları teslim ederken aynı anda da manyetik kartlarımıza kredi kartlarımızdan yükleme yaptırdık (gemide yapabileceğimiz ekstra harcamaların karşılanabilmesi için). Tabii bütün bu işlemler çok vakit aldı ve uzun beklemeler canımızı sıktı. 5. kattaki odalarımıza gidip bavullarımızı boşalttık ve biraz dinlendikten sonra 7. kattaki havuz katına çıkarak çay saatine katıldık. Gemide her gün 16:30 – 17:00 arası burada çay saati ve ayrıca her gece 23:30 – 00:00 arası da gece atıştırması var (3 öğün yemeğin dışında).

Saat 18:30’da, 3. kattaki ana restoranın 1. vardiyasında, 8 numaralı 8 kişilik yuvarlak masamızdaki yerimizi aldık (ikinci vardiya saat 21:00’de olduğundan onu tercih etmemiştik). Gayet lüks döşenmiş bu ana restorandaki akşam yemeklerinde, menüdeki seçenekler arasından ne yiyeceğinizi belirliyorsunuz, garsonlar servis yapıyor. O akşamki yemekte nasıl bir kıyafet istendiği de günlük gemi gazetesinde belirtiliyor. Yemeklerde bir kısıtlama yok ama su, çay, kahve hariç diğer içecekler ekstra ücrete tabi ama fiyatlar uçuk değil; örneğin o akşam ½ lt beyaz şarabı 7,-€ bedele içtik. Yemek sonrası 7. Kattaki salonda biraz kağıt oynadıktan sonra 5. kattaki gösteri salonunda yapılan canlı müziği ve Rus grubun dans ve illüzyon gösterilerini izledikten sonra saat 23:00 civarı odalarımıza çekilerek yattık. Odamıza geldiğimizde ertesi günün gemi gazetesinin odamıza bırakılmış olduğunu gördük (bu rutin her gün devam etti).

30.05.2011 Pazartesi PİRE – ATİNA / YUNANİSTAN

Atina AkropolisSabah uyandığımızda gemimiz Pire limanına yanaşmıştı. Giyinip kahvaltımızı yaptıktan sonra saat 08:15’te katıldığımız ve 4 saat sürecek olan, Atina-Akropolis tur otobüsleri hareket etti. Turlar Apextour firması tarafından düzenlenmiş ve teknede yaklaşık 10 – 12 kişilik bir rehber ekibi mevcut. Ayrıca her tur için yerel rehber de alınıyor. Kısa bir Pire şehir turunu takiben Atina’ya gittik. Pire ile Atina neredeyse birleşmiş gibiler, arada boş alan çok az kalmış. Atina’da üzerinde Partheon’un da bulunduğu Akropolis bölgesine yönlendik. Bölgedeki turist sayısı ve buna bağlı olarak turist otobüs ve minibüslerinin sayısı inanılmaz derecede çok idi. Şehre hakim bir tepe üzerine kurulu olan Akropolis bölgesi, birçok tarihi yapının bir araya geldiği bir kompleks. Tabii ki en önemlisi Partheon tapınağı. Kompleksin tamamında restorasyon çalışmaları devam ediyor. Zaten Partheon’un bütün freskleri de zamanında Lord Elgin tarafından İngiltere’ye taşınmış ve halen British Museum’da sergilenmekte. Akropolis gezisini takiben otobüsümüze binip, parlamento binası ve önündeki muhafızların nöbet değişimini, yine restore edilmekte olan olimpiyat stadyumunu, şık bir yapısı olan üniversite binasını gördükten sonra, Melina Mercury’nin heykeli önünde otobüsümüzü terk edip Plaka bölgesinde gezme ve alışveriş zamanı sonrası gemiye dönüp öğle yemeğimiz yedikten sonra saat 15:00’te gemimiz limandan ayrıldı ve saat 17:00 sularında Korint kanalına giriş yaptık. Kanal geçişimizi yakından izleyebilmek için önceden üst güvertenin dış kenarlarında yerimizi almıştık. Kanal geçişimiz yaklaşık 1,5 saat sürdü. Gemimiz kanala ancak sığdı, yanlarda sadece 1-1,5 m kadar boşluk kalıyordu. Söz konusu kanal 1881 – 1939 yılları arasında inşa edilmiş, 6,3 km uzunluğunda, su derinliği 8 m, yan duvar yüksekliği 52 m’ye kadar yükselen, yılda yaklaşık 11.000 geminin geçtiği ve yolu 400 km civarında kısaltan bir kanalmış. Kanal içerisinde, Adriyatik’ten Ege’ye doğru ciddi bir akıntı var ama su oldukça berrak. Kanalın her iki ağzında açılıp kapanan ve üzerinde trafik akabilen kapaklar var. Kanalın üzerinde ve yüksekte, 4 ayrı noktada, 2 tanesi ikili olmak üzere, toplam 6 adet köprü mevcut. Kanal geçişi şerefine kaptan bir kokteyl verdi, biz de Uzo’larımızı alıp geçişi içkimiz eşliğinde takip ettik. Geçiş sonrası yemeğimizi yiyip 5. kattaki gösteri salonunda Yunan gecesi atraksiyonlarını seyrettikten sonra saat 23:00 civarı yattık.

 Korint kanalı

LEAVE YOUR COMMENT

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir